5.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- Hurtig at lave
- Smager godt og et fint alternativt tilbehør
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/functionalfoods.dk/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 706
Beskrivelse af retten:
Her får du boller i karry, som egner sig på Keto, og som ikke kombineres med de klassiske blomkålsris, men på blomkål i lag, der er godt krydret, og på en bund af rucola. En sundt og lækkert Keto måltid
Boller i karry med krydret blomkålslag (alternativt tilbehør)
Bedøm denne ret
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 766kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 42g
Fedt: 60g
Fiber: 8g
Ingredienser
Kødboller
- 300 gram hakket svine- og oksekød
- 0,5 stk rødløg
- 1 stk æg
- 1 spsk pofiber
Karrysauce
- 3 spsk smør
- 400 ml vand*
- 2 spsk karry
- 75 ml flødeost
Blomkålslag
- 1 stk blomkål
- 30 gram pesto, færdigkøbt
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret timian
- 0,5 tsk tørret oregano
- 1 tsk karry
Servering
- 50 gram rucola
Fremgangsmåde
Kødboller
- Tilsæt vand i en gryde og sæt det til at koge. Form boller med en spiseske og din hånd, og tilsæt dem det kogende vand. Kog dem 10-15 minutter.
- Fisk bollerne op med en ske og læg dem til side. Hæld kogevandet over i en skål.
Karrysauce
- Tilsæt nu smør i gryden og lad det smelte. Tilsæt flødeost og karry, og pisk det lidt sammen. Tilsæt nu kogevandet og rør det ud, hvilket kan tage lidt tid, så det bliver en samlet og lækker karrysauce masse. Smag til med salt og peber, og tilsæt eventuelt mere flødeost, hvis den skal være lidt federe.
Blomkålslag
- Tænd for ovnen på 225°, og fjern bladene fra dit blomkål. og skær blomkålet oppe fra og ned, 3-4 gange, alt efter hvor stort blomkålet er, så du får "lag". Læg det i et ovnfast fad.
- Lav en blanding af olivenolie, pesto, timian, salt og peber, karry, oregano og eventuelt lidt chili. Smør dine blomkålslag med krydderiblandingen og bag dem i 20 minutter i ovnen.
Servering
- Server en bund af rucola med blomkålslag og boller i karry
Vi har lavet opskriften med 300 gram kødboller, da man som 2 personer oftest ikke spiser mere, men du kan med fordel lave alle 400 eller 500 gram, og gemme dem til senere
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her