8.0
Kulhydrater / pers.

Egnet til:

  • Intens og lækker
  • Low carb og smagfuld

 

  • Mange ingredienser i form af krydderier
Tid
9
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
6

Beskrivelse af retten:

Tikki masala er en indisk ret, der er kraftig i både smagen og den gule farve. Opskriften her er med kylling, og laves af hakkede tomater, stegte og blendede grøntsager, og en god række sunde og lækre krydderier, der både giver et drøn af chili, men også gør den yderst smagfuld og lækker. Derudover cremes den med lidt piskefløde, og toppes med feta og peanuts

Cremet tikki masala toppet med feta og peanuts

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid20 minutter
Ventetid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 522kcal
Kulhydrater: 8g
Protein: 42g
Fedt: 32g
Fiber: 5g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Krydderiblanding
  • 1 tsk tørret spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 0,25 tsk kanel
  • 0,25 tsk kardemomme
  • 100 gram tikki masala (færdigblandet tikki masala blanding fra rema) eller lignende
Kylling
  • 1 spsk smør
  • 300 gram kyllingebryst
Resten af retten
  • 2 stk peberfrugter grønne helst
  • 1 stk rødløg
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 0,5 stk frisk chili, kan undlades
  • 15 gram ingefær
  • 300 ml hakkede tomater
  • 50 ml piskefløde
  • 50 ml vand*
Topping og servering
  • 30 gram peanuts
  • 40 gram feta

Fremgangsmåde

Krydderiblanding
  • Bland alle dine krydderier, altså spidskommen, koriander, chilipulver, gurkemeje, kanel og kardemomme, og så salt og peber. Bland det sammen, og tilsæt så tikki masala (kan godt undværes, hvis du ikke har fundet sådan en blanding).
Kylling stegning
  • Skær kylling i spisestørrelser, tilsæt smør på en stor/dyb pande og steg kylling. Tilsæt halvdelen af din krydderiblanding. Når kylling er gennemstegt, flytter du det til en tallerken.
Resten af retten
  • Hak peberfrugt i store stykker, rødløg og hvidløg fint, og hak chili hvis du har det. Steg så disse på den samme pande hvor du stegte kylling. Steg i 3 minutter og tilsæt revet ingefær og hakkede tomater.
  • Tilsæt resten af krydderiblandingen og kog det op.
  • Brug en stavblender til at blende det til en cremet masse, eller flyt det over i en foodprocessor. Derefter tilbage til panden. Tilsæt piskefløde og kog det videre. Smag til med salt og peber. Måske skal du lige tilsætte 50 eller 100 ml vand, hvis konsistensen er lidt for tyk.
Servering
  • Drys med lidt feta og og peanuts på toppen inden servering.
Noter:
Oprindeligt lavede vi den vegetarisk med stegte og krydrede fetablokke, men vi fandt opskriften lidt for kompliceret, fordi feta på panden ikke er super nemt at arbejde med. Så vi lavede den med kylling også, og fandt den mindst lige så god! Så værsgo!
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her