7.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- Mætter og smager godt
- Sjov og spændende ret
- Godt Keto måltid
- Mange kalorier grundet Keto fladbrød, som er baseret på ostemasse
Beskrivelse af retten:
Du har sikkert aldrig smagt noget ved navn saganaki. Måske har du smagt en tomatsauce med tigerrejer, og det er det samme! Den er drysset med feta, tilsat paprika og timian, og en masse lækre smagsforstærkere. Vi laver Keto fladbrød til, og bager det hele, så det bliver et varmt og lækkert Keto måltid, der er yderst velsmagende.
Græsk saganaki m. rejer og keto fladbrød
Bedøm denne ret
Ingredienser
Saganaki
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 tsk stødt paprika
- 200 gram hakkede tomater
- 200 gram tigerrejer ca. 12-14 stk
- 3 tsk tørret timian
- 1,5 tsk tørret mynte
- 0,25 bundt frisk purløg kan undlades
- 100 gram feta
Fladbrød
- 225 gram revet ost
- 20 gram flødeost ca. en god spsk
- 1 stk æg
- 50 gram mandelmel
Fremgangsmåde
Saganaki
- Forvarm ovnen til ca. 180°
- Hak løg og hvidløg fint og gør dine tigerrejer klar -
- Hvis dine tigerrejer er frosne skal de optøes. Derudover kan de købes renset, men hvis de ikke er pillede og renset, skal du klippe ryggen op på dine tigerrejer og fjern den sorte tarmstreng.
- Tilsæt halvdelen af din olivenolie og steg løg og hvidløg i et minuts tid. Tilsæt så mere olivenolie og steg dine tigerrejer. Tilsæt tørret timian og paprika undervejs, og steg i 3-5.
- Tilsæt hakkede tomater, tilsæt salt og peber, sæt låg på lad det simre i 5 minutters tid, imens du finder ingredienserne frem til dine fladbrød.
- Flyt tomatsaucen med rejerne over i et ovnfast fad og tilsæt mynte, purløg og drys feta på toppen. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis rejerne ikke er dækket af væske. Dæk det over med staniol og bag det i ovnen i 10 minutter ved 180°. Tag staniol af efter 10 minutter og bag i 2 minutter mere ved 200°. Lav fladbrød imens saucen er i ovnen.
Fladbrød
- Tag en skål og tilsæt mozzarella og flødeost. Rør det rundt, selvom det klistrer helt enormt, og bag det i mikrobølgeovnen i 30 sekunder. Rør i det igen og bag det i 30 sekunder igen, eller indtil det får en konsistens der kan blive æltet sammen med en ske, så den bliver samlet.
- Når massen er lavet til en lille klump, tilsætter du et æg og mandelmelet, og ælter det så sammen til én dej med hænderne. Det hjælper at tage lidt olivenolie på dine hænder, men den skal og vil stadig være ret klistret.
- Tag 2 stykker bagepapir og læg dejen på det ene. Læg det andet ovenpå og fordel dejen og gør den flad. Når den har en passende størrelse som er max 1 cm i dybden, fjerner du bagepapiret og laver en masse prikker i det med dine fingre. Stryg med lidt olivenolie på dejen og drys med salt, og bag det så i ovnen i 10 minutter, eller indtil brødet virker gyldent.
- Server fladbrød med din saaaganaki!