3.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- Ekstra lækker æggekage
- Godt og lækkert med salami tilføjet
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/functionalfoods.dk/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 706
Beskrivelse af retten:
En hurtig og lækker æggekage, der rammer lidt udover det sædvanlige. Den er god at lave, når du skal servere lidt ekstra. Kan spises af både keto og alle andre. Den er en god blanding af feta, pølse og spinat, med en god bund af æg!
Hurtig æggekage med spinat og feta
Bedøm denne ret
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 468kcal
Kulhydrater: 3g
Protein: 25g
Fedt: 32g
Fiber: 1g
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 4 stk æg
- 30 gram salami
- 40 gram feta ca. en god håndfuld
- 40 gram frisk spinat
- 15 gram jalapenos kan undværes
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk peber
Fremgangsmåde
- Bland æg i en skål, tilsæt salt og peber og rusk det med en gaffel.
- Varm olivenolie på en pande. Tilsæt æggeblandingen når den er middelvarm. Pas på med for meget varme, da det ødelægger lidt af strukturen og næringsstofferne i æggene, så hold den omkring middel varme.
- Efter 30 sekunder tilsætter du salami og jalapenos. Lad det steg godt videre. Eventuelt med låg til panden, så toppen af æggekagen bliver stegt godt og grundigt også. Alternativt skruer du lidt ned, og steger den i længere tid
- Efter æggekagen er ved at blive fast, og der kun er et meget lille lag i toppen, der ikke er gennemstegt, tilsætter du spinat og derefter feta og steger æggekagen helt færdigt. Velbekomme!
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her
Stemmer billedets mængder overens med mængderne angivet i opskriften? Vi har tilsat lidt ekstra feta og kunne lagt fra bruge 80 g spinat. Opskriften er super god til tre mennesker til en let frokost, super velsmagende og på ingen måde tung, til trods for en god skvat fløde tilsat.