10.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- Godt som hovedret, kræver fed tilbehør
- Steges til perfektion med denne vejledning
- Ekstra lækkert med bagt hvidløg og granatæble
- Kræver fed tilbehør, da næringsindholdet for denne hovedret ikke har nok fedt
Beskrivelse af retten:
En lækker omgang kalkun der tilberedes og steges til perfektion. Denne ret er en hovedret der mangler lidt tilbehør - som er fedt. Vi kan anbefale en salat med masser af feta og lidt olie.
Hvidløgsstegt kalkun med granatæble
Bedøm denne ret
Opskrift til: 4 personer
Kalorier: 363kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 42g
Fedt: 18g
Fiber: 0g
Ingredienser
- 800 gram kalkun
- 2 stk hvidløgsfed
- 3 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 tsk tørret oregano
- 1 bundt frisk persille
- 30 gram granatæble kerner
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 230°
- Start med at tørre kalkunkødet af med et stykke køkkenrulle. Tag en skål og bland smør, olivenolie. Varm det i mikroovnen i 10 sekunder så smørret smelter. Tilføj oregano, presset hvidløgsfed og en god håndfuld hakket persille.
- Læg kalkunen i et fad og smør den med krydderiblandingen. Skær hvidløgshovederne på tværs i midten, og læg dem i fadet fuldstændigt som de er. Vent med granatæblet. Bag fadet med kalkun i ca. 15 minutter
- Skær granatæble over og læg halvdelen (eller det hele) i fadet også, og bag det i yderligere 15 minutter, til kalkunen har en kernetemperatur på 75°, og så er den perfekt! Brug eventuelt den anden halvdel af granatæblet til en salat
- Drys med lidt frisk persille og server med noget godt tilbehør - vi anbefaler en god salat (med granatæble og feta). Vi fik desuden bagte knoldselleri pommes fritter til.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her