5.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- Lækre lasagneplader
- God bechamelsovs
- Smager meget identisk med almindelig lasagne
- Tager naturligvis lidt tid at lave det hele fra bunden
Beskrivelse af retten:
En herlig hjemmelavede lasagne, som er lavet med hjemmelavet plader, bechamelsovs samt kødsovs, og som faktisk ikke er så svær endda. Det bliver tydeligt, at den er lavet med kærlighed, og den smager meget autentisk. Den er super egnet til Keto, og passer ca. til 4 personer, eller til flere dage.
Hjemmelavet lasagne
Bedøm denne ret
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 739kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 49g
Fedt: 50g
Fiber: 6g
Ingredienser
Lasagneplader
- 5 stk æg
- 150 gram flødeost
- 3 spsk loppefrøskaller
Bechamelsovs
- 250 ml madlavningsfløde 18%
- 75 gram revet ost
- 1 tsk muskatnød
Kødsovs
- 2 stk rødløg
- 1 stk hvidløgsfed
- 500 gram hakket oksekød
- 600 gram hakkede tomater
- 2 tsk tørret basilikum
- 2 tsk tørret oregano
Topping: Lidt revet ost på toppen
Fremgangsmåde
Lasagneplader
- Tænd ovnen på 160°C. Vi laver først lasagnepladerne, så bechamelsovsen, og til sidst kødsovsen. Så lad os komme i gang.
- Pisk 5 æg med en elpisker, til de bliver luftige. 3. Tilsæt smøreost og loppefrøskaller. Bland det godt, og lad det stå og trække i 5-10 minutter, så loppefrø- skallerne kan suge væsken.
- Fordel massen i en bradepande med bagepapir, så den fylder hele bradepanden.
- Bag den i 15 minutter. Lav bechamelsovsen imens.
- Tag pladen ud af ovnen efter 15 minutter, og lad den afkøle i 5 minutter. Skær derefter lasagneplader i den størrelse, du ønsker.
Bechamelsovs
- Kom fløden i en gryde, og varm den op ved middel varme. Tilsæt ost, og lad det smelte, imens du rører godt i gryden. Tilsæt derefter muskatnød og lidt salt og peber. Lad det koge op, og stil det til side. Lav kødsovsen.
Kødsovs
- Hak løgene, og svits dem i en gryde. Tilsæt hvidløg og hakket oksekød, og steg det, indtil kødet er brunt. Tilsæt hakkede tomater, basilikum, oregano, salt og peber. Kog det godt op, og smag det til.
Saml lasagnen
- Skru ovnen op på 200°. Smør et ovnfast fad med fedtstof. Tilsæt kødsovs, bechamelsovs og derefter lasagneplader. Fortsæt med lag på lag, til du ikke har mere fyld.
- Kom lidt revet ost på toppen, og bag lasagnen i 30 minutter.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her
Hej. Kan jeg bruge Fiber Husk (psyllium frøskaller) i stedet for loppefrøskaller? (eller er det det samme?) På forhånd tak Mvh Tine Larsen
Hej
Det antal kulhydrater der er nævnt under retterne, er det pr person eller for hele portionen? Er ny og prøver at lære
Hej Inge!
Det er så godt du skriver – du skal bare spørge løs..
De tal der fremgår under alle retterne er per person. Det fungerer sådan, at vi først har udregnet det samlede antal kalorier, kulhydrater, osv for hele retten – så har vi vurderet, hvor mange personer retten er til, og derefter divideret de to.
For lasagnen gælder det, at der er 634 kalorier og 10 kulhydrater per person. Jeg undersøgte lige indholdet én gang til, fordi 10 kulhydrater lyder af meget, men det er faktisk rigtigt nok. De kommer primært fra hakkede tomater dog.