13.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- Velsmagende og sundt
- Godt med sunde grøntsager
- Rigtig godt Keto måltid
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/functionalfoods.dk/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 706
Beskrivelse af retten:
En fantastisk low carb middag, der formår at kombinere krydret laks med en tomatsauce, der tilsætte en række grønne og sunde ingredienser. Retten kombineres med et hav af grøntsager, i form af vores lækre ratatouille, der lynsteges og saltes, så grøntsagernes egen smag fremhæves. Et velegnet og sundt Keto måltid.
Laks og ratatouille alla livornese
Bedøm denne ret
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 540kcal
Kulhydrater: 13g
Protein: 31g
Fedt: 37g
Fiber: 4g
Ingredienser
Laks alla livornese
- 250 gram laksefilet
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk skalotteløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 300 gram hakkede tomater
- 20 gram kapers
- 40 gram oliven sorte
- 0,25 bundt frisk persille
- 0,25 bundt frisk basilikum
- 0,5 stk citron
- 100 ml bouillon
Ratatouille
- 1 stk peberfrugter
- 1 stk squash
- 0,5 stk aubergine
- 1 stk rødløg
- 1 stk gulerødder
- 2 stk hvidløgsfed
- 100 gram hakkede tomater
- 0,25 bundt frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Ratatouille
- Start med at gøre dine grøntsager klar. Det gør du ved at hakke løg og hvidløg fint, skære peberfrugt i stimler og skære squash og aubergine i mindre spisestørrelser og hak gulerødder fint
- Tilsæt olivenolie til en pande og steg aubergine først, steg 2 minutter, sæt til side. Tilsæt så squash og steg i 2 minutter, og sæt til side sammen med aubergine. Tilsæt så lidt mere olivenolie og steg løg i 4-5 minutter, tilsæt så gulerødder og steg et par minutter mere. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, ca. 1 spsk friskhakket basilikum samt strimlerne af peberfrugt. Rør det godt rundt, tilsæt salt og peber, og sæt varmen til lav, og lad det så simre i 20 minutter.
Laks alla livornese
- Tænd for ovnen på 200°.
- Tilsæt olivenolie på en pande, og imens det varmer op hakker du skalotteløg og hvidløg fint. Tilsæt det til panden og steg i 30 sekunder. Tilsæt så hakkede tomater, kapers, ca. 1 spsk friskhakket basilikum og 1 spsk friskhakket persille. Hak så også oliven fint, og tilsæt det. Riv skallen fra ca. halvdelen af din citron, og rør det i.
- Kog det op til kogepunktet og sænk varmen igen, og lad det nu simre i 8-10 minutter.
- Tilsæt halvdelen af saucen i et ovnfast fad, og. læg så laksen i. Pres citronsaft over laksen, og hæld så resten af saucen over. Bag det i ovnen i 15 minutter.
- Server laksen med din lækre ratatouille, og top med sauce inden servering.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her