13.0
Kulhydrater / pers.

Egnet til:

  • Velsmagende og sundt
  • Godt med sunde grøntsager
  • Rigtig godt Keto måltid

 


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/functionalfoods.dk/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 706
Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
7
Ingredienser
7

Beskrivelse af retten:

En fantastisk low carb middag, der formår at kombinere krydret laks med en tomatsauce, der tilsætte en række grønne og sunde ingredienser. Retten kombineres med et hav af grøntsager, i form af vores lækre ratatouille, der lynsteges og saltes, så grøntsagernes egen smag fremhæves. Et velegnet og sundt Keto måltid.

Laks og ratatouille alla livornese

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid20 minutter
Ventetid25 minutter
Samlet tid45 minutter
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 540kcal
Kulhydrater: 13g
Protein: 31g
Fedt: 37g
Fiber: 4g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Laks alla livornese
  • 250 gram laksefilet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 300 gram hakkede tomater
  • 20 gram kapers
  • 40 gram oliven sorte
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 0,25 bundt frisk basilikum
  • 0,5 stk citron
  • 100 ml bouillon
Ratatouille
  • 1 stk peberfrugter
  • 1 stk squash
  • 0,5 stk aubergine
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk gulerødder
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 100 gram hakkede tomater
  • 0,25 bundt frisk basilikum
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Ratatouille
  • Start med at gøre dine grøntsager klar. Det gør du ved at hakke løg og hvidløg fint, skære peberfrugt i stimler og skære squash og aubergine i mindre spisestørrelser og hak gulerødder fint
  • Tilsæt olivenolie til en pande og steg aubergine først, steg 2 minutter, sæt til side. Tilsæt så squash og steg i 2 minutter, og sæt til side sammen med aubergine. Tilsæt så lidt mere olivenolie og steg løg i 4-5 minutter, tilsæt så gulerødder og steg et par minutter mere. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, ca. 1 spsk friskhakket basilikum samt strimlerne af peberfrugt. Rør det godt rundt, tilsæt salt og peber, og sæt varmen til lav, og lad det så simre i 20 minutter.
Laks alla livornese
  • Tænd for ovnen på 200°.
  • Tilsæt olivenolie på en pande, og imens det varmer op hakker du skalotteløg og hvidløg fint. Tilsæt det til panden og steg i 30 sekunder. Tilsæt så hakkede tomater, kapers, ca. 1 spsk friskhakket basilikum og 1 spsk friskhakket persille. Hak så også oliven fint, og tilsæt det. Riv skallen fra ca. halvdelen af din citron, og rør det i.
  • Kog det op til kogepunktet og sænk varmen igen, og lad det nu simre i 8-10 minutter.
  • Tilsæt halvdelen af saucen i et ovnfast fad, og. læg så laksen i. Pres citronsaft over laksen, og hæld så resten af saucen over. Bag det i ovnen i 15 minutter.
  • Server laksen med din lækre ratatouille, og top med sauce inden servering.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her