12.0
Kulhydrater / pers.

Egnet til:

  • Smagfuld og lækker
  • Gode variationsmuligheder
  • God til flere dage

 


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/functionalfoods.dk/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 706
Tid
8
Smag
8
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Beskrivelse af retten:

En velsmagende mexikansk gryderet, der suppleres med en lækker og grov tomatsalsa. Det er et godt match. Den kan også laves med blomkålsris, som på billedet, men spises i denne opskrift med tomatsalsa. Den er hverdagsagtig, og har et godt næringsindhold for Keto, som altid!

Mexicansk gryderet med oksekød med en grov tomatsalsa

Bedøm denne ret

4.84 fra 6 stemmer
Køkkentid15 minutter
Ventetid40 minutter
Samlet tid55 minutter
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 755kcal
Kulhydrater: 12g
Protein: 52g
Fedt: 51g
Fiber: 7g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 stk rødløg
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 2 stk pølser 120 gram
  • 2 stk gulerødder
  • 400 gram hakket oksekød
  • 400 gram flåede tomater
  • 200 ml bouillon
  • 2 tsk stødt koriander
  • 3 tsk tørret spidskommen
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk stødt paprika
  • 1 stk avocado
Grov tomatsalsa
  • 200 gram cherrytomater
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk lime
  • 0,5 bundt frisk basilikum
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Mexicansk gryderet
  • Start med at gøre alle ingredienserne klar. Hak rødløg og hvidløgsfed, skær pølser i skiver, og halvér dem en gang mere, samt skræl og riv gulerødderne.
  • Steg løg og hvidløgsfed i lidt fedtstof på en pande. Steg i et par minutter, og tilsæt derefter hakket oksekød. Steg, til kødet er gennemstegt.
  • Tilsæt gulerødder, alle krydderierne og til sidst de flåede tomater. Lad det simre i ca. 35 minutter ved lav varme med låg på. Lav tomatsalsaen imens.
Grov tomatsalsa og servering
  • Skær cherrytomater i kvarte, og hak rødløg og en håndfuld frisk basilikum. Kom det i en skål.
  • Pres hvidløgsfed og limesaft, og hæld det over salaten sammen med olivenolie. Bland det godt, og smag til med salt og peber.
  • Skær avocadoen i skiver, og servér sammen med den mexicanske gryderet og grov tomatsalsa.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her