12.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- Smagfuld og lækker
- Gode variationsmuligheder
- God til flere dage
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/functionalfoods.dk/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 706
Beskrivelse af retten:
En velsmagende mexikansk gryderet, der suppleres med en lækker og grov tomatsalsa. Det er et godt match. Den kan også laves med blomkålsris, som på billedet, men spises i denne opskrift med tomatsalsa. Den er hverdagsagtig, og har et godt næringsindhold for Keto, som altid!
Mexicansk gryderet med oksekød med en grov tomatsalsa
Bedøm denne ret
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 755kcal
Kulhydrater: 12g
Protein: 52g
Fedt: 51g
Fiber: 7g
Ingredienser
- 1 stk rødløg
- 3 stk hvidløgsfed
- 2 stk pølser 120 gram
- 2 stk gulerødder
- 400 gram hakket oksekød
- 400 gram flåede tomater
- 200 ml bouillon
- 2 tsk stødt koriander
- 3 tsk tørret spidskommen
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk stødt paprika
- 1 stk avocado
Grov tomatsalsa
- 200 gram cherrytomater
- 1 stk rødløg
- 1 stk lime
- 0,5 bundt frisk basilikum
- 1 stk hvidløgsfed
- 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Mexicansk gryderet
- Start med at gøre alle ingredienserne klar. Hak rødløg og hvidløgsfed, skær pølser i skiver, og halvér dem en gang mere, samt skræl og riv gulerødderne.
- Steg løg og hvidløgsfed i lidt fedtstof på en pande. Steg i et par minutter, og tilsæt derefter hakket oksekød. Steg, til kødet er gennemstegt.
- Tilsæt gulerødder, alle krydderierne og til sidst de flåede tomater. Lad det simre i ca. 35 minutter ved lav varme med låg på. Lav tomatsalsaen imens.
Grov tomatsalsa og servering
- Skær cherrytomater i kvarte, og hak rødløg og en håndfuld frisk basilikum. Kom det i en skål.
- Pres hvidløgsfed og limesaft, og hæld det over salaten sammen med olivenolie. Bland det godt, og smag til med salt og peber.
- Skær avocadoen i skiver, og servér sammen med den mexicanske gryderet og grov tomatsalsa.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her
rimelig minimalistisk, ingen vejledning , kun ingredienser i retten !?
Learning by doing! Eller ok – Den er aktiveret nu, beklager den knap ikke var trykket ..