3.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- Kan spises af alle
- En rigtig lækker ret!
- Godt næringsindhold
- Lidt arbejdstid i at skære i knoldselleri
Beskrivelse af retten:
Med denne ret går vi lidt efter den klassiske hasselbagte kartoffel med en god bøf og en chili dressing. Retten rammer plet, i en Keto version der er værd at smage på. Der mangler intet i den her ret, og slet ikke kulhydraterne.
Oksebøf og hasselbagte celleri med chilidip
Bedøm denne ret
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto], [Liberal LCHF]
Kalorier: 765kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 38g
Fedt: 62g
Fiber: 8g
Ingredienser
Hasselbagt knoldselleri
- 1 stk knoldselleri
- 1 tsk tørret rosmarin
- 2 spsk olivenolie
Tykstegsbøf
- 350 gram tykstegsbøf
- 2 spsk smør
Chilidressing
- 8 spsk smør ca. 100 gram
- 30 ml rødvin
- 1 tsk rødvinseddike
- 1 tsk chilipulver
- 1 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200°.
- Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i stykker svarende til halvekartofler.
- Lav dem til hasselbagte ”kartofler” ved at skære en masse små riller, som går næsten hele vejen igennem stykket. Skær rillerne med ca. 2-3 mm afstand som på billedet.
- Smør dem med olivenolie, drys med salt, peber og rosmarin, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter.
Chilidressing
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen, og bland det med rødvin, rødvinseddike og chilipulver. Hak en god håndfuld persille, og bland det i. Stil dressingen påkøl, indtil maden er klar.
Tykstegsbøf
- Steg bøffen i smør på en pande. Giv den ca. 1 minut på hver side per cm tykkelse.
Vi har estimeret til, at 2 personer spiser ca. halvdelen af chilidippen, i sin oprindelige opskrift. Halvdelen af dippens indhold er derfor ikke medregnet i ernæringsindholdet.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her