5.0
Kulhydrater / pers.

Egnet til:

  • Godt med fedt, grønsager og protein
  • En god og alternativ måde at servere et par bøffer

 


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/functionalfoods.dk/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 706
Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
7
Ingredienser
8

Beskrivelse af retten:

En super god og effektiv måde at lave oksebøffer på, og samtidigt få masser af grøntsager. Retten er god, kødet får en lækker og mør konsistens, og grønsagerne også. En god varierende måde, at servere et par bøffer på.

Oksebøffer med ovnstegte grønsager

Bedøm denne ret

4 fra 2 stemmer
Køkkentid10 minutter
Ventetid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 578kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 34g
Fedt: 47g
Fiber: 0g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Grøntsager
  • 1 stk broccoli
  • 150 gram cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret timian
Hvidløgssmør
  • 4 spsk smør ca. 50-60 gram
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 1 bundt frisk persille en lille håndfuld
Kød og servering
  • 300 gram entrecote

Fremgangsmåde

Grøntsager i fad
  • Tænd for ovnen på 210°.
    Hak broccoli og cherrytomater imens ovnen varmer op. Fordel det i et fad, drys med olivenolie, og krydder med timian, samt lidt salt og peber. Tilsæt ca. 50-100 ml vand i fadet også. Bag det i ovnen i 15 minutter ved 210°.
Hvidløgssmør
  • Tag en smør og riv nogle skefulde med en ske og læg det i en skål. Pres hvidløg og hak persille, og læg det også i skålen. Bland det godt med skeen og sæt det på køl. Hvis smøren er for kold, kan du smelte den - det kræver bare, at du har lidt længere tid, da den skal nå at fryse igen. Alternativt må du ælte godt og grundigt med en ske indtil smørret smelter!
Kød og anretning
  • Krydder bøfferne med salt og peber, og hvad du ellers ønsker af smagsnuancer. Tilsæt lidt fedtstof på en pande og tænd for høj varme. Steg bøfferne i ca. 30 sekunder på hver side, tag dem af, og lad dem stå indtil grønsagerne har været i ovnen i 15 minutter.
  • Tag grønsagerne ud og læg bøfferne ved. Sæt det hele ind i ovnen igen i yderligere 10-12 minutter - således burde bøfferne være rigtig gode, og grønsagerne godt gennembagt!
  • Smid en klat hvidløgssmør på dine bøffer inden servering, og server bøfferne med grøntsager og hvidløgssmør
Noter:
Vi har estimeret at der spises ca. halvdelen af hvidløgssmøret, og næringsudregningen er deraf
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her