14.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- Simpelt og nem at lave
- Bønnesalaten smager super godt
- Grønne bønner kan hurtigt give mange kulhydrater
Beskrivelse af retten:
Simpel bønnesalat med valnødder, og et godt stykke kød til. Mere behøver vi reelt set ikke, da det smager godt, mætter og er super ernæringsholdigt, i et velsmagende Keto aftensmåltid
Oksesteg og bønnesalat med valnødder og champignon
Bedøm denne ret
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 753kcal
Kulhydrater: 14g
Protein: 40g
Fedt: 53g
Fiber: 5g
Ingredienser
Oksesteg
- 1 spsk smør
- 350 gram oksesteg culotte, cuvette, eller andre typer af kød, du kan lide
- 100 ml hvidvin
Bønnesalat
- 250 gram grønne bønner
- 2 spsk smør
- 200 gram champignon
- 3 stk hvidløgsfed
- 40 gram valnødder
- 30 gram feta
Valgfrit og servering
- 1 brev bearnaise, kan undlades
- 1 spsk smør
- 100 ml mælk, kan undlades
Fremgangsmåde
Oksesteg stegning og bagning
- Start med at tilsætte smør på en pande og stege din oksesteg på alle sider. Tilsæt hvidvin til et ovnfast fad, og læg oksestegen i. Tænd for ovnen på 220°, og bag oksestegen til den er 65-68° for en rose steg.
Bønnesalat
- Tilsæt vand i en gryde med godt med salt (1-2 tsk), og kog dine grønne bønner i 5-7 minutter.
- Hak champignon fint, tilsæt smør på en pande, sammen med presset hvidløgsfed, og steg champignon i 5 minutter til de falder lidt sammen.
- Når bønner er færdige, køler du dem lidt ned og tilsætter dem i en skål. Tilsæt champignon, salt, eventuelt en tsk æblecidereddike og bland godt.
- Tørsteg valnødder på panden og hak dem fint. Drys dem over salaten, og drys også feta på toppen.
Bearnaise sauce, eventuelt
- Hvis du vælger at lave bearnaise til, kan du lave det fra brev eller i en færdigkøbt version. Den færdigkøbte er oftest med en væsentlig del rapsolie, hvorfor vi foretrækker brev.
- Skær oksesteg i skiver og servér med den lækre bønnesalat og eventuelt lidt sauce til.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her