5.0
Kulhydrater / pers.

Egnet til:

  • Fantastisk smagfuld ret
  • Smørsovs der virkelig fremhæver smagen
  • Hverdagsagtig og simpel

 


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/functionalfoods.dk/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 706
Tid
9
Smag
10
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Beskrivelse af retten:

En fantastisk pandestegt flankesteak med smørsovs, der fremhæver kødet smag på utrolig vis. Det matches med en broccolisalat med smuldret feta og pinjekerner. Et hverdagsmåltid ud over det sædvanlige, og alligevel inden for Keto rammerne vi kender. Det er spot on.

Pandestegt flankesteak med smørsovs og broccolisalat

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid20 minutter
Ventetid15 minutter
Samlet tid35 minutter
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 748kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 33g
Fedt: 63g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Broccolisalat
  • 1 stk broccoli
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukrin, kan undlades
  • 20 gram pinjekerner
Smørsovs
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk sennep
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 3 tsk tørret timian
Kød og stegning
  • 1 spsk smør
  • 1 stk rødløg
  • 1 bundt frisk purløg
  • 120 ml bouillon
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk smør
  • 300 gram flankesteak
Servering
  • 1 tsk æblecidereddike

Fremgangsmåde

Broccolisalat
  • Lav din broccolisalat først, da det skal bages. Skær dit broccoli i buketter og fordel det på en bradepande med bagepapir. Stryg med olivenolie, eventuelt sukrin og krydder med salt, peber og spred pinjekerner ved. Bag ved 200° i ovnen i 12 minutter. Tag dem ud og dem afkøle.
Flankesteak og smørsovs
  • Tilsæt olivenolie, chili og soja i en pose, sammen med 2 stk presset hvidløgsfed, sennep, timian og salt og peber.
  • Skær din flankesteak ud, så du bruger 300 gram (til 2 personer) og gemmer resten i fryseren, hvis der er mere. Tilsæt din flankesteak til posen og lad det trække i 15-20 minutter hvis muligt, ellers blot kortvarigt.
  • Smelt en spsk smør på en pande, og tilsæt posens indhold til panden. Steg din flankesteak i 2-3 minutter på hver side. Flyt den til en tallerken og læg sølvpapir eller en anden tallerken over, så den holder på varmen. Sænk varmen for panden.
  • Hak løg og tilsæt det panden sammen med et presset hvidløgsfed mere. Steg i 2 minutter, tilsæt saft fra en citron, svarende til ca. 1-2 spsk, og ca. 60 ml oksebouillon. Du kan tilsætte resten, hvis det passer dig, men lad os starte med 60 ml. Lad det kogestege i 5 minutter.
  • Tilsæt den sidste spsk smør til panden, og lad det smelte. Rør godt rundt og smag saucen lidt til med salt og peber. Skær din flankesteak i skiver og tilsæt den panden, og lad den småstege, imens du laver gør broccolisalaten klar til servering
Broccolisalat fortsat samt servering
  • Tilsæt broccoli og pinjekerner i en skål, og stryg lidt æblecidereddike over din broccolisalat
  • Server broccolisalat med krydret flankesteak og smørsovs.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her