4.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- God smag
- Lækkert til tapas
- Struktur som brød
- Tager lidt tid at lave
Beskrivelse af retten:
Parma-skinke-san brød er en utrolig lækker tilføjelse til tapas, men kan også stå for sig selv, eventuelt til en god salat. Ernæringsindholdet i retten er keto venlig, og smagen er bare så god. Den skal prøves en gang, og så er den ikke så svær at lave igen, og ser fordelagtig ud. Server 1-2 af disse til middag, og dine gæster vil rose, keto eller ej.
Parme-skinke-san brød
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 spsk smør
- 1 stk rødløg
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 tsk balsamico eddike kan undværes
- 100 gram parmaskinke
- 2 tsk tørret basilikum
- 90 gram mozzarella
- 35 gram mandelmel
- 0,5 tsk salt
- 50 gram parmesan
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen og sæt den på 190° grader
- Hak løg fint og steg dem i smør i en gryde. Efter ca. 1 minut, tilsæt et presset eller hakket hvidløgsfed
- Steg det i ca 1 minut, tilsæt eddiken og steg det, indtil det meste af eddiken er fordampet (ca. 2-4 minutter)
- Skær parmaskinken i små skiver og tilsæt i gryden. Smag til med salt og peber. Husk at parmaskinke er saltet på forhånd
- Kom den revet ost, mandelmel og salt i en skål, og rør rundt. Smelt herefter blandingen i en mikroovn, så det bliver til en dej
- Læg dejen på et stykke bagepapir, og læg et andet stykke bagepapir ovenover. Fordel dejen til en oval, hvor den ene side er dobbelt så lang som den anden
- Læg fyldet i en lang stribe i midten af dejen, og læg parmesan langs midten af hele fyldet.
- Lav striber i dejen fra midten og ud (og bagud - se billede)
- Fold dejen ind som vist på billedet, og smør det med olie eller et æg. Drys lidt ekstra parmesan på toppen
- Bag i ovnen i 15-20 minutter