10.0
Kulhydrater / pers.

Egnet til:

  • En intens wauw-smag
  • Hurtig og simpel at lave

 

  • Mange ingredienser
Tid
8
Smag
10
Holdbarhed
8
Ingredienser
6

Beskrivelse af retten:

En relativt simpel men udsøgt thaisuppe, som smager frækt af citrongræs, lime og chili, og serveres med kylling og masser af grøntsager. Den smager utrolig autentisk, og har lidt en wauw-smag, fordi man ikke forventer så intens en smag.

Thaisuppe med kokosmælk og kylling

Bedøm denne ret

5 fra 2 stemmer
Køkkentid25 minutter
Ventetid20 minutter
Samlet tid45 minutter
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 582kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 36g
Fedt: 43g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 spsk kokosolie
  • 300 gram kyllingebryst
  • 1 stk rødløg
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 20 gram frisk ingefær
  • 0,5 stk peberfrugter
  • 1 stk lime
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk chiliflager
  • 1000 ml bouillon
  • 1 bundt citrongræs, kan undlades
  • 400 gram kokosmælk
  • 1 spsk fiskesauce
Servering
  • 50 gram bønnespirer
  • 40 gram cherrytomater
  • 1 stk lime
  • 200 gram shirataki nudler, kan undlades specialingrediens, og er ikke et must

Fremgangsmåde

Thaisuppe med kokosmælk og kylling
  • Vi starter med at stege vores kylling, og så gør vi alle ingredienserne klar, hvorefter vi laver suppen, og sætter den til at simre. Så lad os komme i gang.
  • Start med at skære kyllingebryst i spisestørrelser, og steg dem i en stor gryde i kokosolie. Imens de gennemsteges, gør vi grøntsagerne klar.
  • Skær løg i strimler, og hak hvidløgsfed. Riv ingefær, og skær peberfrugt i strimler. Skræl gulerod og riv strimler af den med en grøntsagsskræller.
  • Pres nu saften fra en hel lime ud i gryden, og steg løg, hvidløgsfed, ingefær, gulerod og peberfrugt. Tilsæt gurkemeje og chili, og dernæst hønsebouillon, kokosmælk og kylling.
  • Kog det op, og riv bladene fra citrongræs (tip: brug en gaffel til at rive nedefra og op igennem bladene. På den måde river du kun bladene fra). Tilsæt det i retten sammen med fiskesauce. Smag den til med salt og peber.
Servering
  • Lad retten simre i 15 minutter. 5 minutter inden servering fjerner du alle de blade af citrongræs du kan fange, og tilsætter tomater, bønnespirer og shirataki nudler, hvis du har dem. Lad den simre i 5 minutter mere, og server suppen med limebåde til.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her