10.0 Kulhydrater / pers.
Egnet til:
- En intens wauw-smag
- Hurtig og simpel at lave
- Mange ingredienser
Beskrivelse af retten:
En relativt simpel men udsøgt thaisuppe, som smager frækt af citrongræs, lime og chili, og serveres med kylling og masser af grøntsager. Den smager utrolig autentisk, og har lidt en wauw-smag, fordi man ikke forventer så intens en smag.
Thaisuppe med kokosmælk og kylling
Bedøm denne ret
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 582kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 36g
Fedt: 43g
Fiber: 1g
Ingredienser
- 1 spsk kokosolie
- 300 gram kyllingebryst
- 1 stk rødløg
- 3 stk hvidløgsfed
- 20 gram frisk ingefær
- 0,5 stk peberfrugter
- 1 stk lime
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk chiliflager
- 1000 ml bouillon
- 1 bundt citrongræs, kan undlades
- 400 gram kokosmælk
- 1 spsk fiskesauce
Servering
- 50 gram bønnespirer
- 40 gram cherrytomater
- 1 stk lime
- 200 gram shirataki nudler, kan undlades specialingrediens, og er ikke et must
Fremgangsmåde
Thaisuppe med kokosmælk og kylling
- Vi starter med at stege vores kylling, og så gør vi alle ingredienserne klar, hvorefter vi laver suppen, og sætter den til at simre. Så lad os komme i gang.
- Start med at skære kyllingebryst i spisestørrelser, og steg dem i en stor gryde i kokosolie. Imens de gennemsteges, gør vi grøntsagerne klar.
- Skær løg i strimler, og hak hvidløgsfed. Riv ingefær, og skær peberfrugt i strimler. Skræl gulerod og riv strimler af den med en grøntsagsskræller.
- Pres nu saften fra en hel lime ud i gryden, og steg løg, hvidløgsfed, ingefær, gulerod og peberfrugt. Tilsæt gurkemeje og chili, og dernæst hønsebouillon, kokosmælk og kylling.
- Kog det op, og riv bladene fra citrongræs (tip: brug en gaffel til at rive nedefra og op igennem bladene. På den måde river du kun bladene fra). Tilsæt det i retten sammen med fiskesauce. Smag den til med salt og peber.
Servering
- Lad retten simre i 15 minutter. 5 minutter inden servering fjerner du alle de blade af citrongræs du kan fange, og tilsætter tomater, bønnespirer og shirataki nudler, hvis du har dem. Lad den simre i 5 minutter mere, og server suppen med limebåde til.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her